Největší termální ráj Evropy poblíž českých hranic: 16 fantastických skluzavek, 25 saun, Mrtvé moře a hlavně unikátní léčivá voda

Reklama

Nedaleko Mnichova, v srdci Bavorska, se rozprostírá Therme Erding – největší termální (geotermální) lázně v Evropě. Více než jen místo pro relaxaci tyto lázně nabízejí nejdelší skluzavku v Evropě, obrovský saunový komplex a termální vody rozkládající se na tisících metrech čtverečních.

Když cestujete do Alp, zastavte se a dopřejte si odpočinek přímo na cestě. Síť komunikací umožňuje snadný přístup z různých částí Evropy, což lázně činí populární zastávkou nejen pro místní, ale i pro mezinárodní turisty.

Zažijte více než jen obyčejnou návštěvu – Therme Erding je oáza, která vyžaduje celý den. S více než deseti miliony spokojených návštěvníků od otevření v roce 1999 a denní návštěvností až deset tisíc lidí lázně nabízí nejen odpočinek, ale i adrenalinové atrakce. Rozsáhlý areál s rozmanitými atrakcemi a pravidelné akce činí z této destinace mnohem více než jen lázeňský komplex.

Galaxie skluzavek

Věnujte se objevování Galaxy Erding, kde na vás čeká šestnáct skluzavek, každá s unikátními efekty a designem. Nejdelší skluzavka Magic Eye nabízí vzrušující jízdu na nafukovacích kruzích, zatímco X-treme Faser přináší adrenalin s rychlostí přesahující 70 km/h. Skluzavka Černá mamba vás zase vtáhne do temného tunelu plného efektů blesků a mlhy. Tyto skluzavky jsou postaveny tak, aby vyhověly všem věkovým skupinám a úrovním vaší odvahy, od rodin s dětmi po adrenalinové nadšence.

termály
Největší termální ráj Evropy. | FOTO: archiv

Rodinné termály

Pro rodiny s dětmi je připravená oblast s venkovními bazény, dětskými hřišti a relaxačními zónami. K dispozici jsou piknikové stoly pod palmami, kde si můžete užít oběd ve stínu nebo sledovat zábavu vašich dětí ve vodě. Bezpečnost a zábava jsou zde prioritou, což zajišťuje příjemný den pro všechny členy rodiny.

Klidná VitalOase

Pro ty, kteří hledají klid a ticho, nabízí VitalOase exkluzivní prostředí přístupné pouze dospělým. S bazény připomínajícími Mrtvé moře a meditačními saunami je toto místo dokonalým útočištěm pro relaxaci a obnovu sil. Prostor je navržen tak, aby podporoval klid a meditaci, s oázami ticha rozptýlenými po celé oblasti.

termály
FOTO: archiv

Saunový svět bez hranic

Objevte saunový ráj s 25 tematickými saunami inspirovanými různými kulturami světa. Z Británie přes Itálii po severní Afriku, každá sauna nabízí autentické zážitky, které osloví vaše smysly, sauny tak poskytnou hlubokou relaxaci. Tyto sauny nejenže poskytují relaxační účinky, ale jsou také mistrovským dílem designu; zrcadlí různé kulturní vlivy.

Udržitelnost a ekologie

Therme Erding klade velký důraz na ekologii a udržitelnost. Všechny činnosti jsou prováděny s ohledem na šetrné využívání zdrojů, což zahrnuje recyklaci vody, využití geotermální energie a minimalizaci odpadu, což zákazníkům umožňuje užívat si luxusní zážitky s čistým svědomím. Tato filozofie je integrována do každého aspektu provozu, od úspor energie až po organické možnosti stravování.

Užitečné informace

Webové stránky:

Doprava:

  • Therme Erding se nachází přibližně 16 km severovýchodně od Mnichova, nedaleko dálnice A92 (sjezdy č. 8 nebo 9).
  • Z Prahy je to cca 380 kilometrů.
  • Nedaleko, na dálnici A96 směrem z Mnichova do Lindau a Bregenz, se nachází Bad Wörishofen (výjezd Bad Wörishofen).

Ceny vstupného:

  • Celodenní vstup do všech částí Therme Erding (VitalOase a Saunaparadies přístupné od 16 let): 34 EUR, o víkendech a svátcích 38 EUR.
  • Tříhodinová karta: 24 EUR.
  • Pětihodinová karta: 28 EUR.
  • Vstupné do termálního ráje a skluzavkového světa je o 10 EUR levnější.
  • Děti do 3 let mají vstup zdarma.

Ceny jídla:

  • Norimberský párek s hořčicí: 4,60 EUR.
  • Grilovaná žebírka: 9,30 EUR.
  • Steak z lososa: 12,90 EUR.
  • Zeleninové saláty: 2,90–3,70 EUR.
  • 3 kopečky zmrzliny se skořicovou šlehačkou a waflí: 6,90 EUR.
  • Dýňová polévka: 5,30 EUR.

Praktické tipy:

  • V areálu si můžete pronajmout ručníky a župan (Bademantel) za 3 až 5 EUR na den.
  • Doporučujeme vzít si plážové boty a s sebou košík s občerstvením a něčím na čtení.
  • Fotoaparáty a kamery nejsou v areálu povoleny.
Reklama

Líbí se vám článek, dejte mu lajk!

O nás

Vítejte na webu geotermie.cz.

Jsme nezávislým zdrojem informací o geotermální energii od A do Z. Naším cílem je poskytovat vám komplexní a snadno dostupné znalosti o této vzrušující oblasti obnovitelných zdrojů.

Náš tým odborníků je váš průvodce problematikou geotermální energie. Jsme tu, abychom vám přinesli objektivní a kvalifikované informace, které vám pomohou lépe porozumět této inovativní technologii.

Náš magazín se věnuje širokému spektru témat, včetně geotermální energie, technologií a způsobů jejího získávání. Nezapomínáme ani na jiné obnovitelné zdroje, které hrají klíčovou roli v budoucnosti energetiky.

Máme radost , že jsme spustili tento web 1. října 2023 a věříme, že se stane vaším spolehlivým průvodcem ve světě geotermální energie.

Newsletter
Přihlaste se k odběru obsahu do vaší schránky.